Med lang erfaring på klinikken og i behandling, er jeg  takknemlig for alle som kontakter oss og som vi kan ta imot med blant annet akutte kinker i ryggen.  Det er nyttig å finne hvor det sitter fast når en pasient med for eksempel skulderplager eller ryggsmerter kommer. Her kan du lese om hvordan osteopaten jobber og noen eksempler på gode ryggøvelser når ryggen er ille.

Bestilling av osteopati-time ved Drammen Osteopati

Timebestilling av osteopati ved Drammen Osteopati - ved f.eks. smerter i skulder eller spenningshodepineDu kan bestille time på flere måter:  Ring på tlf 32897100 , eller du kan skrive til oss på kontaktskjemaet. Men aller enklest og uavhengig av klinikkens åpningstider, er det å benytte timebestilling på nett. Der velger du ønsket behandling og får opp ledige datoer og tider.

 

 

 

 

Ingunn adjusted copyHvordan jobber osteopaten? 

Som terapeut bruker jeg god tid på å forstå pasienten. For en best mulig konsultasjon vil jeg alltid håndtere hver og en ut i fra individuelle behov. Jeg prioriterer alltid en grundig sykdomshistorie, samt pasientens trygghet ved en grundig undersøkelse og en tilrettelagt osteopatisk behandling, forteller Ingunn. Og i disse tider er vi drillet på smittevern og tar det alvorlig. Manuell behandling er i fokus, og jeg tar meg god tid med hver pasient.

Osteopatisk behandling er en del av en pågående prosess du selv er med i. Belastningsskader kan i stor grad motvirkes hvis man er bevisst på hvordan de oppstår og hvordan kroppen reagerer i ulike situasjoner. Skuldersmerter på grunn av ugunstig sittestilling på jobb, overbelastninger eller overtrening på grunn av feil treningsteknikk – det er mange små faktorer i hverdagen som til sammen kan forårsake stivheter og plager som man gjerne skulle vært foruten. Les og se noen gode tips for god holdning  ved å trykke her. På Drammen Osteopati ser vi helheten og søker å hjelpe deg med å finne ut at dette – slik at bevegeligheten opprettholdes og lindres ved f.eks. skuldersmerter og bekkenplager - les på bloggen her.

Migrene, spenningshodepine og det respiratoriske system 

 BKL3198 sitte front palpasjon trapez kvad 480

– Noe jeg alltid vært opptatt av og glad i, er det respiatoriske system. Det er viktig å se på det i arbeidet med stressmestring, å klare å stresse ned, bruke pusten ordentlig og samtidig jobbe manuelt med for eksempel ribbefunksjon. Videre gjennom arbeidet med  med temaet migrene fikk jeg fokus på det området og innsikt i hvordan pasienter kan hjelpes. Stiv nakke og rygg som fører til spenningshodepine og skuldersmerter er noe av det folk kommer til osteopatibehandling for å få hjelp med. Trykk her og kom til skulderøvelser og her for noen bra øvelser for korsryggen som jeg kan anbefale.

– For å lykkes i behandlingen trenger jeg å forstå hele pasienten og individuelt tilrettelegge og ta tak i tingene rundt som påvirker smertene. Dette samtidig som jeg jobber med å finne de fysiske årsakene hos pasienten og jobbe med løsende teknikker. Jeg bruker god tid på hver pasient, lytter og undersøker nøye. Jeg er en "hands-on"-osteopat, og benytter meg av manuell behandling og teknikker.

Osteopati og idrett – forebygging av overtrening og belastningsskader

– Kollega Daniel, tidligere tilknyttet klinikken forteller: Jeg har interesse for idrettsrelaterte plager og belastningsskader relatert til idrett. Selv har jeg bakgrunn innen sykling. Idretten har hjulpet meg til å være målrettet, ikke gi opp og holde kontinuiteten. Jeg ser og har opplevd hvor viktig det er å ha stabilitet i hverdagen og som osteopat bruke det også til å bygge erfaringer innen osteopatiyrket.

Personlig har det vært viktig å ha en kropp som fungerer, kjenne hvordan den virker både når alt er bra og når det butter. Det hjelper også til med å bli mer kjent med funksjoner fra kroppen. Den erfaringen tas med inn i osteopatien. Osteopati er genialt innen sykling, og nå jobber jeg også for Norges Cycleforbund på landslaget, du kan se mer om det her.

Osteopati – hvor mange ganger og hvor ofte er bra å komme?

– De fleste kan kjenne positive endringer allerede etter 1-2 ganger. Men tommelfingerregelen er at om det ikke skjer noen ting i løpet av fem gangers behandling vil vi vurdere om det ser lurt ut å fortsette. Jeg setter vanlilgvis opp pasientene èn gang annenhver uke. Men det kan variere og blir vurdert individuelt. Osteopatisk behandling setter kroppen i gang med å jobbe med seg selv. Denne prosessen varer over flere dager eller et par uker, derfor settes timene opp med flere dager imellom. På nettsiden har vi en egen artikkel om osteopati og osteopatifaget, og du kan lese mer her.

Skuldersmerter, belastningsskader, stiv nakke og spenningshodepine – kan osteopati-behandling hjelpe?

Det kommer ofte folk til oss på time som har plager som stiv nakke med tilhørende spenningshodepine. Flere har plager med belastningsskader i forbindelse med idrett/overtrening eller overbelastning ved ugunstige arbeidsstillinger m.m. I osteopatien legger vi vekt på bevegelighet, vi ser på helheten og bruker god til på å finne sammenhenger og årsaker til plagene i kroppen. En osteopat konsentrerer seg i første rekke om problematikk relatert til muskel- og skjelettsystemet, slik som også en kiropraktor, fysioterapeut, eller en naprapat vil gjøre. Osteopatene er spesielt opptatt av helhetlig tankegang og tenker at hele kroppen er én enhet. Så selv om du har plager som smerter i skulder eller spenningshodepine, kan det hende vi undersøker andre deler av kroppen din – enn der plagene sitter. For eksempel ved hodepine etter et fall på setet, behandler vi nettopp på setet for å lindre hodepinen.
Stiv korsrygg får hands-on osteopatisk behandling

 

– Jeg opplever smerter i skulder og nakke, spesielt i stressende perioder på jobben. Er osteopati-behandling noe for meg?

Stiv nakke, spenningshodepine, skuldersmerter og ulike typer skulderplager, stiv rygg eller bekken, diverse ryggsmerter på grunn av begrenset bevegelighet, overtrening, belastningsskader fra trening eller arbeid er ting folk fortellerom påklinikken. Listen er lengre, men dette er er noe av det folk kommer til oss for osteopatisk behandling for. Ta gjerne kontakt med oss for å få vite mer.

 

– Har du noen øvelsesforslag for korsrygg / bekken / hofteplager?

Ja, jeg har en del øvelser som kan fungere som startøvelser og hjemmetrening når det gjør riktig vondt. Da kan du kjenne om kroppen tåler disse øvelsene og det gjør deg godt etterpå. Og øvelsene egner seg også som tillegg til et kjent treningsprogram.

Rotasjon og sidebøy korsrygg med ben som vektarm

Osteopat Daniel ved Drammen Osteopati viser ryggøvelser

Formål: Å skape bedre mobilitet i korsryggsleddene – tøyning av muskulatur i korsrygg- og sete.

1) Ligg på ryggen og bøy opp hoftene til ca. 90 grader hvis det er mulig for deg. Legg armene ut til siden for stabilitet.

3) Roter bena samlet mot først den ene siden, og hold dem nede i ca. 30 sekunder.

4) Bøy deretter beina over mot den andre siden og hold like lenge der.

5) Ta en pause. Repeter så 3 ganger.

 

Tøyning ryggstrekker/setet på den ene siden

Osteopat Daniel ved Drammen Osteopati viser ryggøvelser - hoftebøy

Formål: Skaper mindre svai i korsrygg, tøying på korsrygg- og setetmuskulatur.

1) Ligg på ryggen.

2) Bøy opp den ene hofta så langt som mulig (over 90 grader),

3) Hold rundt kneet, om mulig.

4) Hold stillingen i 30 sekunder.

5) Bytt ben og gjør det samme på andre siden av kroppen.

6) Repeter øvelsen 3 ganger. 

Bekkenhev - styrkeøvelse, del 1

Osteopat Daniel ved Drammen Osteopati viser ryggøvelser - seteløft

Formål: Styrker korsrygg- og setemuskulatur. Øker balanse og koordinasjon.

1) Ligg på ryggen.

2) Bøy i knærne.

3) Løft korsryggen og bekkenen så høyt opp fra gulvet som mulig. Kjenn etter hva som er fysisk mulig for deg.

4) Som et alternativ kan du strekke ut annenhvert ben for å utfordre muskulatur og balanse. 

  

Bekkenhev - styrkeøvelse, del 2

Osteopat Daniel ved Drammen Osteopati viser ryggøvelser - bekken - strekke ut annethvert bein

Formål: Styrker korsrygg- og setemuskulatur. Øker balanse og koordinasjon.

1) Som i del 1 over: Ligg på ryggen.

2) Bøy i knærne.

3) Løft korsryggen og bekkenen så høyt opp fra gulvet som mulig. Kjenn etter hvor langt du synes det er ok å løfte.

4) Strekk ut annenhvert ben for å utfordre muskulatur og balanse. Dette er 

  

Sist redigert 01.02.2022.

Åpningstider

Mandager: 10.00 - 18.00
Tirsdager: 09.00 - 12.00
Onsdager: 08.15 - 16.00
Torsdager: 08.15 - 16.00
Fredager: 08.15 - 16.00

Kontakt oss

Kontakt oss

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER