Så er påsken kommet og her hos Drammen Osteopati er vi allerede godt i gang med påskefeiringen. Ingunn har til og med ordnet seg med coronafrisyre til påske (hun ymter frempå om at hun savner frisøren sin).

Påsketrening hjemme med Drammen Osteopati!Ingunn fra Drammen Osteopati med paskesveis

Forrige uke kunne du lese første blogginlegg i serien Hjemmetreningsutstyr fra skuffer og skap, og da var det balanse som stod på menyen. Denne uken er det koordinasjon som er temaet. Ingunn og Sunniva er i påskestemning til tusen og har tatt i bruk påskerekvisitter for å sette sammen et påsketreningsprogram du kan kose deg med hjemme i påsken. Du har kanskje sett noen av øvelsene på Facebook allerede. Og rekvisittene? De har du trolig allerede i kjøleskapet og kjøkkenskuffen din.

Hvordan mykne skallet på påske-appelsinen “the osteopathic way”?

Følg med, så skal du få oppskriften – vi har faktisk tre ulike metoder på lager! Spøk til side, de fleste av oss har hatt litt av hvert å tenke på denne våren, og kanskje har du måttet holde deg mer innendørs enn vanlig. Med karantener, permitteringer, hjemmeundervisning og hjemmekontor hengende over oss er det ikke alltid like lett å holde i gang treningen. Mange har nok opplevd at det ikke er bare å trykke på “treningsiver-knappen” og sette i gang. Vi håper at disse øvelsene både får deg til å trekke på smilebåndet og til å senke skuldrene (bokstavelig talt). Her trengs hverken dyrt utstyr eller mye tid. Ta gjerne med deg barn, samboer eller romkamerater som trenger litt aktivisering!

Øvelse A, appelsinmassasje

Appelsin som massasjeball kvadratisk

 

Slapp av i musklene og bær brystkassa di stolt fremfor deg. Hadde det vært godt med et glass appelsinjuice? Ok, da må appelsinen først skrelles, alle dere med hjemmekontor og alle gamere der ute:

1) Legg påskeappelsinen mellom veggen og nakken, ved siden av ryggraden, på musklene.

2) Press overkroppen stødig mot veggen og beveg deg slik at appelsinen ruller opp og ned langs musklene og masserer dem. Beveg deg i sirkler, opp og ned, fram og tilbake.

Vips er appelsinskallet mykt og enkelt å skrelle. Forhåpentligvis er nakken litt mindre stiv også? 

Dagens tips!

Kjedelig å plukke opp appelsinen hver gang den faller ned? Legg den inni et av beina på en gammel strømpebukse. Så kan du slenge strømpebuksa over skulderen som en nissesekk og ha kontroll over appelsinene resten av påsken! (Vi anbefaler dog at du spiser opp appelsinen etter økta og finner en ny til neste gang.)

 

Øvelse B, skulderkoordinasjon og appelsintrim for hjernen 

Her er en øvelse for deg som ønsker å kombinere skulderkoordinasjon og bevegelse med litt hjernetrim. Vi ønsker å trene statisk skulderstyrke, koordinasjon og som alltid litt konsentrasjon! Tips: bruk stor appelsin og sitt med rett rygg og stolt brystkasse. Dette er statisk øvelse for skulderen også, så bytt arm, da får hjernen virkelig noe å tenke på.

Rulle paskeappelsinen pa en tegnet form

Mønsteret man skal rulle etter

 

1) Tegn opp et hvilket som helst mønster på et ark og pynt med noen påskeegg! Flere påskeegg gir større vanskelighetsgrad.

2) Prøv å følge formen du har tegnet med appelsinen. Hvis du føler deg litt påskesprø i dag kan du jo driste deg til å bruke en sitron eller mandarin i tillegg? Har noen prøvd seg på mandala? En spiral kanskje, eller en påskehare? Del gjerne med oss på Facebook, om du vil.

3) Bytt mellom høyre og venstre arm. Kjenner du noen forskjell?

Øvelse C, stående balanseøvelse – med påskeappelsin (selvfølgelig)

Denne øvelsen trener balanse og koordinasjon samtidig som fotsålen stimuleres. 

Vi fortsetteer med en av formene vi tegnet i øvelse B, men vi øker vanskelighetsgraden og bytter ut armene med beina. Nå skal vi nemlig opp og balansere på ett bein mens vi lar foten og appelsinen følge figuren vi tegnet til øvelse B.

Hvis du er i dristig humør og helt gæren i dag, prøv med en sitron. Rull i begge retninger og la begge beina forsøke seg. Er du like god på begge?Balanseøvelse staense med appelsin

Øvelse D, ballongparty hjemme i stua!

Denne øvelsen er populær hos barna også, så ta med familien om du trenger å aktivisere dem litt. Husk! Ingen store samlinger med masse folk i disse tider, så da lager vi “hjemme-alene-party” isteden. (Under fem personer og med 2 meters avstand). Vi blir veldig glade for om dere vil dele bilder av deres hjemme-alene-fest med oss på Facebook.Ballongparty

  1. Blås opp noen gule påskeballonger. (Ok, du kan til nød få bruke andre farger).

  2. Rydd unna møbler du kunne slå borti og flytt deg vekk fra skarpe kanter.

  3. Bestem dere for øvelsen og så gjør dere det sammen. Du kan også ta i bruk veggen og andre egnede møbler som sparringspartnere.

  4. Stå med føttene tett inntil hverandre, stå på en linje, stå på en fot, strekk deg langt og lengre enn langt opp og frem og ut til sidene. Balanser på ett bein, dytt ballongen og ta imot, test grensene og strekk deg ut av komfortsonen.

  5. Gi deg selv litt hjernetrim igjen ved å bytte beinet du står på. 

  6. Dette er også en god øvelse når du står på begge beina eller du sitter, så prøv det og.

Riktig god påske til alle! 

Vi minner om at det er mulig med videokonsultasjoner når helligdagene er over, for deg som ønsker det mens vi venter på at verden sakte normaliserer seg igjen. 

Med dette ønsker vi på Drammen Osteopati dere en herlig hjemmepåske. Ta vare på hverandre og nyt påskekosen. Følg gjerne med på klinikkens Facebook-side i påskeuka, og det er ikke lenge før det braker løs med nye treningstips her på bloggen også.

Skulle du ha spørsmål om behandling i tillegg til øvelser er vi på 32 89 72 91 og bestillingssiden på nett er her.

 

 

Åpningstider

Mandager: 10.00 - 18.00
Tirsdager: 09.00 - 12.00
Onsdager: 08.15 - 16.00
Torsdager: 08.15 - 16.00
Fredager: 08.15 - 16.00

Kontakt oss

Kontakt oss

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER