Henrik Ingebrigtsen, europamester og inspirator er med på å gjøre Drammen halvmaraton til et «event» i verdensklasse. Her inviteres det til løpefest for alle med og uten startnummer. Men først et par treningstips fra frokostmøtet og foredraget han holdt. Jeg var så heldig å få være publikum og lot meg inspirere. Derfor følger jeg opp med bloggen. Her er tipsene fra Henrik.

Anledningen var Frokostmøte 22.nov 2022 på Quality River Station Hotel i regi av Drammen halvmaraton i samarbeid med Byen Vår Drammen, Drammens Tidende og Næringsforeningen Drammensregionen. Andrè Hjorteseth, race director i Drammen halvmaraton, ledet møtet og introduserte Henrik Ingebrigtsen. Treningsrådene er også gangbare for den jevne mosjonist og de som ønsker å komme i gang, sier Henrik. Jeg, altså osteopaten Ingunn, heier på gode råd og håper dette kan inspirere folk på klinikken med behov for trening og rehabilitering ved muskelskjelettplager.

2022 11 22 09.14.39 Frokostmøte Drammen Henrik IngebrigtsenHer er noen råd fra Henrik sitt repertoar:

  • Motivasjonen lages ved å etablere en vane først og da gjøre fysisk aktivitet på et lavere nivå enn det du kan, for eksempel så kort som 10 -30 min med aktivitet, f.eks å gå.
  • Når vanen er etablert med f.eks 1 eller 2 ganger i uka over 3 uker, så øke med små skritt; + 5 min lengre tid og deretter når du kjenner du har lyst + 5 min til. Eller du kan gå rolig 10 min og legge til rask gange i 5 min. Velg det du liker av fysisk aktivitet: gå, løpe, ski, sykle, svømme, danse osv.
  • Øke rolig mengde aktivitet først før intensiteten økes. Så vent med eventuelle intervaller til god utholdenhet er etablert.
  • Lag deg mål som er bærekraftige. De skal ikke hindre god helse og mulighet til å glede deg over andre ting i livet. Vær bevist hvor du ønsker deg.
  • Konkurrere med deg selv, ikke slit ut motivasjonen med å sammenligne deg med din argeste konkurrent. Bruk energien på deg selv.

Drammen har alt som trenges for å lage en løpsfest.

Andrè og Henrik samarbeider blant annet om målet å gjøre Drammen halvmaraton til et «event» i verdensklasse. De mener Drammen har alt å by på som trenges for å få det til. Her har vi en perfekt løype for mosjonister og eliten, det er en kompakt løype attraktiv for publikum og sentrumsnære hoteller og restauranter i gang avstand til kommunikasjonsknutepunktet Drammen stasjon. Og veldig viktig, her har vi tradisjoner gjennom mange år og lokalkunnskap fra tidligere maraton general Odd Grønlie og Sturla-gjengen. Det blir flere distanser fra barneløp på 600 m til halvmaraton. Og ikke nok med det, hver vår blir det 10 km gateløp også, mens maraton er første uka i september.

Ja, vi ønsker velkommen til stor løpsglede.

Her blir det real løpefest for alle både drammensere og tilreisende. Erfaringen er at mosjonisten får mer heiarop enn eliteløperen, forteller Andrè. For arrangørene er allerede festen i gang, ser jeg. Selv vil jeg takke for et flott møte med god inspirasjon.

Kontakt osteopatene Daniel og Ingunn ved spørsmål om helse.

Har du spørsmål om sykegymnastikk og trening, så vær velkommen til å ta kontakt med oss på klinikken. Du lurer kanskje på hva er riktig trening for deg? Eller når kan jeg begynne å trene? Trening og smerter hvordan vurdere jeg det med mine skader? Vi er å treffe på tlf 32897100 eller  bestille time her.

Lykke til med trening og fysisk aktivitet til alle som henger seg på!
Lykke til med utviklingen av Drammen halvmaraton, det har jeg tro på!

Hilsen  Ingunn Backe Wennberg.

Åpningstider

Mandager: 10.00 - 18.00
Tirsdager: 09.00 - 12.00
Onsdager: 08.15 - 16.00
Torsdager: 08.15 - 16.00
Fredager: 08.15 - 16.00

Kontakt oss

Kontakt oss

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER