NRK distriksprogram radiosendingen fattet interesse i nyheten om godkjenningen av blant annet osteopati. Så plutselig en morgen var jeg med på direktesending hos dyktige programledere. Det er jo gøy, når osteopatforbundet har jobbet med saken i 24 år og det endelig går igjennom. Vi viste vi hadde en god sak med gode begrunnelser. Men hvorfor det er viktig for pasientene? Hør mer i bloggen.

2022 03 23 07 morgensending NRK radio red b 480Nå er osteopati kommet for å bli i Norge og det på lik linje med andre helseyrker.

Progamlederne Elisabeth Tøtte Hansen og Hans Kristian Rangnes på NRK morgenradio distriktssendingen lagde en trygg ramme på direkten. På sendingens lokaler skinte morgensola og utenfor hadde vi blikket på Drammenselva, dermed ble det en god stemning i studio. For de som er interessert er hele intervjuet å finne på:    radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-buskerud  Tidspunkt: 23.03.22 kl 7.05.30.

Det er en god følelse fordi det gir tryghet for pasientene.

De var interessert i forholdene rundt offentlig godkjenning og spesielt at vi har jobbet for det så lenge og hva de betyr for folk som kommer i kontakt med helseyrkene. Det er en god følelse for meg som har jobba med dette tidligere, at det endelig har gått igjennom. Det gir trygghet for dere borgere av Norge. Lovvendringen omfatter også naprapati, manuell terapi og paramedesinere, altså ambulansepersonell. Endringen trer i kraft 1. mai 2022. Etter det kan ingen kalle seg osteopat uten å ha det offentlige papiret på autorisasjon. Det blir en overgangsordning på et par år for oss som allerede arbeider i yrkene, for å komme igjennom søknadsrunden.

Vi viste vi hadde en god sak!

Vi gav oss ikke! Norsk Osteopatforbund har arbeidet med dette siden 1998 og mange har vært involvert i tidens løp. Jeg var med sentralt i 10 år frem til 2010. Siden har jeg alltid vært opptatt av saken å etablere osteopati på lik linje med annet helsepersonell. Nå er vi der. Det er trygt for pasienter med myndighetenes kvalitetssikring av faget. Les mer om dette her. Utviklingen av faget og utdanningen har gått parallelt. Nå er det en 4 årig heltidsutdannelse med bachlour og ett påbygningsår. Dagens forbundsstyre har gjort en flott jobb! De brukte momssaken til å løfte autorisasjonspørsmålet, har hatt tett kontakt med politikerne og stått løpet ut! 

Fargerikt barn glede red h 480

Vi var innom flere spørsmål i intervjuet. Og jeg synes jo det er morosomt med en kort intro om osteopatibehandling for muskelskjellettlidelser. Vi ser etter beveglighet og behandler der det er for lite. Derfor utføres behandlingen ofte et annet sted enn der plagen sitter. Alle pasienter blir individuelt vurdert og behandlet. Osteopati gir mange muligheter til å finne løsninger ved behandlingene. Vil du lese mer om osteopatibehandling har vi en sak på det her.

Har du spørsmål så kontakt oss for en uforpliktende prat på tlf 32 89 71 00 og eller bestill time på nett her på listene til osteopatene BSc Daniel Jaerson og Ingunn Backe Wennberg og psykomotoriker BSc Hasan Caner.

Det ble en grytidlig og god start på dagen! Hilsen Ingunn Backe Wennberg

 

 

Åpningstider

Mandager: 10.00 - 18.00
Tirsdager: 09.00 - 12.00
Onsdager: 08.15 - 16.00
Torsdager: 08.15 - 16.00
Fredager: 08.15 - 16.00

Kontakt oss

Kontakt oss

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER